Ruiterstraat
portret van een straat
Wie wonen er nu
Wie woonden er vroeger
Familiegeschiedenissen
Achtergronden

Gerard van Rossum

Ruiterstraat 14

Van 1971 tot 2008 was Gerard van Rossum eigenaar van Ruiterstraat 14. Hij kocht het huis voor 75.000 gulden van de heer De Gans.

 

gerard v rossum

Gerard van Rossum (jaartal onbekend)

 

Gerard (G.J.F.) van Rossum is op 04-10-1939 geboren in Wamel. Gerard is getrouwd met Jos Hol en heeft twee kinderen. Hij woont op de Virieusingel. Hij begon zijn loopbaan in het bankwezen, bouwde een eigen administratiekantoor op, en kwam in 1967 naar Zaltbommel omdat hij daar de mogelijkheid had op termijn het administratiekantoor van Karel Baggerman op de Koningin Wilhelminaweg 30 over te nemen. Op 1 januari 1969 heeft Gerard van Rossum het kantoor van Baggerman overgenomen en samengevoegd met zijn eigen administratiekantoor. In 1989 is ook het administratiekantoor van Peter van Wijk toegevoegd aan het bedrijf. De kantoren bestaan nog steeds en zijn gevestigd op Waalkade 2 in Zaltbommel (Polderdistricthuis). Gerard van Rossum is bezig zijn werkzaamheden langzaam af te bouwen.
Toen hij Ruiterstraat 14 in 1975 kocht was het aanvankelijk bedoeld als woonruimte voor één van zijn werknemers. Toen dat niet doorging werd het huis verhuurd aan Hugo van Neck en Paulette Willemse. Vanaf 1986 woonde Hugo van Neck er met Simone Kleinlooh, in 1990 werd Micha van Neck geboren. Na de scheiding tussen Hugo en Simone bleef Micha in de Ruiterstraat wonen.
Toen van Rossum het huis kocht was het in een tamelijk slechte staat. De westmuur van het huis werd door aannemer Van Est hersteld en deels vervangen, waardoor de lekkages werden opgelost. Dat was een kostbare en ingrijpende verbouwing. Later (omstreeks 1995) werd de tuinmuur die de afscheiding vormt tussen de voortuin en de oprijlaan van nummer 12 opnieuw opgemetseld en met wederzijdse toestemming 10 centimeter verplaatst om de oprijlaan van de toenmalige bewoner (familie Leijten) iets breder te maken voor de auto’s. Voorstellen om Ruiterstraat 14 te renoveren werden door de huurder ontmoedigd, Hugo van Neck wilde het huis handhaven in de authentieke staat. Centrale verwarming was niet gewenst in verband met de invloed op de vleugel in de voorkamer.
In 2008 werd het pand verkocht aan Manfred Laros en Simone Kleinlooh. Hugo van Neck verhuisde naar Waalwijk.

 

 

Bronnen
Gesprekken (telefonisch) met Gerard van Rossum. November 2015
Gesprekken met Hugo van Neck. Februari 2015

 

 

Mei 2017