Ruiterstraat
portret van een straat
Wie wonen er nu
Wie woonden er vroeger
Familiegeschiedenissen
Achtergronden

Wie wonen er nu

Ruiterstraat 15-17

Sinds 1998 woont in Ruiterstraat 15-17 de familie Schouten. Het pand was voordien één van de locaties van Schouten Nelissen. Jan Hein Schouten trouwde in 2002 met Lonneke Leeuwenburg. Zij hebben drie kinderen. Aanvankelijk woonde de familie op de eerste etage en na een grote verbouwing werd ook de begane bij de woning betrokken.

 

Jan Hein Schouten (foto 2015)

 

Jan Hein Schouten is op 21-03-1971 geboren in Eindhoven. Toen hij zeven was verhuisde de familie Schouten naar Zaltbommel (Kerkstraat 30). Jan Hein ging naar de Philips school in de Nonnenstraat en behaalde zijn middelbare school diploma op het Piersoncollege in Den Bosch. Vervolgens deed hij bij Inholland in Diemen de HBO-opleiding Nederlands en tekstschrijven. Tijdens deze opleiding werkte hij in 1996, binnen het moederbedrijf van Schouten Nelissen, in een projectgroep tekstschrijven en internet. In 2000 werd Lectric geboren, later werd dit Lectric Groep en sinds 2016 heet het bedrijf Digital United. Het is een internetbureau dat binnen dit domein behoort tot de top van Nederland. Na de startperiode betrok het bedrijf een pand aan de Hogeweg in Zaltbommel (2003-2010). Daarna verhuisde het naar Den Bosch. Digital United houdt zich bezig met digitale dienstverlening. Er werken 200 mensen. Naast Den Bosch heeft United vestigingen in Rotterdam, Amsterdam en Wit-Rusland.

 

Digital United (2017)

 

Naast zijn werk als directeur van Digital United is Jan Hein actief in de voetbalwereld. Sinds november 2016 is hij voorzitter van FC Den Bosch. Met zijn eigen voetbalelftal bij Nivo Sparta heeft hij onder de naam Midlife Crise United (MLCU) sinds jaren projecten die op ludieke wijze financiële steun verlenen aan de Bommelse bevolking.

Lonneke Leeuwenburg is geboren op 04-12-1971. Lonneke en Jan Hein hebben drie kinderen: Rosa (14-04-2002), Jonas (26-02-2006) en Samuel (21-09-2008). Lonneke woont sinds 2015 in de Kerkstraat. Samuel is, net als zijn vader gelieerd aan FC Den Bosch. Hij voetbalt in de selectie van FC Den Bosch onder de twaalf.

 

Jonas Schouten bij FC den Bosch (2015)

 

Toen de familie Schouten in 1998 in het pand kwam wonen moest het van kantoorpand worden omgevormd tot woonhuis. Boven werden allerlei kleine kamertjes omgevormd tot vier slaapkamers en een badkamer. Beneden kwam er een hal, een zeer ruime woonkamer die met een open verbinding overging naar de keuken. Het gebouw in de tuin, vroeger een Christelijke school, was niet in gebruik.

De tuin die vroeger vanaf de straat alleen bereikbaar was via een gangetje links naast het huis kon vanaf 1990 ook worden bereikt vanuit de Koningstraat. Jan Schouten kon daarover, na de aankoop van het pand, een afspraak maken met Bob van Kooten die het voor Blokker gebruikte als parkeerplaats en voor laden en lossen van producten.

In 2016 vond opnieuw een grote verbouwing plaats waarbij de woonruimte op de begane grond werd uitgebreid met het huis in de tuin. Ook de tuin werd opnieuw ingedeeld waardoor een groot kunstgrasveld is ontstaan waarop riant gevoetbald kan worden. Het huis heeft geen voordeurbel.

De familie heeft geen huisdieren. Ze zijn niet gelieerd aan een bepaalde godsdienst. Inkopen worden bij voorkeur gedaan in Zaltbommel.

 

 

Bronnen
Gesprekken met Jan Hein Schouten. Mei 2017

 

 

Juni 2017