Ruiterstraat
portret van een straat
Wie wonen er nu
Wie woonden er vroeger
Familiegeschiedenissen
Achtergronden

Wie wonen er nu

Ruiterstraat 19-21

Sinds 2009 woont in Ruiterstraat 19 de familie Mijiritskii. Andrei Mijiritskii is getrouwd met Anastasia Novikova. Zij hebben een dochter. Zij kochten het huis van de erven van mevrouw Vissers. Zij waren sinds 2002 al eigenaar van buurhuis nummer 21. Vanaf 2009 bewonen ze beide panden.

Andrei Mijiritskii werd op 28-01-1973 in Moskou geboren. Hij studeerde in zijn geboortestad Wis- en Natuurkunde. In 1996 vertrok hij naar Nederland om te promoveren aan de Universiteit van Groningen. Na zijn promotie (in 2000) verhuisde hij naar Zaltbommel, aanvankelijk naar de Middelweide en in 2002 naar het huidige adres. Andrei was van 2004 tot 2013 lid van ‘Ronde Tafel Bommelerwaard’ (www.roundtable.nl) van welk gezelschap hij in 2009 en 2010 de voorzitter was.

Anastasia Novikova werd op 24-04-1973 in Moskou geboren. Ook zij studeerde in Wis- en Natuurkunde in Moskou en na haar verhuizing naar Nederland behaalde zij in 2000 aan de Business School in Twente haar Master Management and Business Administration. Op 28-01-2014 werd hun dochter Elise (Elise Mirabela) geboren. De grote passie van Anastasia is tennis. Zij is meervoudig clubkampioen van de Zaltbommels tennisvereniging.

De familie Mijiritskii is niet verbonden aan een kerkgenootschap. Zij hebben geen huisdieren.

Na aankoop van Ruiterstraat 19 werd de muur tussen de twee panden doorgebroken zodat er één woonruimte ontstond. Behalve dat de plafonds werden vervangen werden er geen structurele veranderingen aan het huis aangebracht. De twee kamers op de eerste etage werden een muziekkamer en een logeerkamer met balkon. De twee kamers op de tweede verdieping werden kantoorruimtes voor Anastasia en Andrei, met een toilet en een dakterras met uitzicht op de Bommelse toren.

Er kwam een nieuwe voordeur, gemaakt door aannemer Henri van der Meijden. Ook het raamkozijn aan de voorkant werd vervangen waarbij er werd gekozen voor een andere glasindeling, onder het kozijn werd een hardstenen dorpel aangebracht. Ook de stoep aan de voorkant werd in 2015 vernieuwd en samengevoegd met die van nummer 21.

Aan de achterzijde werd de serre (aanbouw aan de keuken) verwijderd en een nieuwe glazen overkapping gemaakt.

De bestrating in deze serre en de overloop naar de tuin werden vernieuwd. Er is een opstapje van twee treden om in de tuin te komen. Vanuit de tuin is er recht van overpad via nummer 23 naar de Ruiterstraat.

 

 

Bronnen
Gesprekken met Andrei Mijiritskii. April 2017

 

 

Juii 2017