Ruiterstraat
portret van een straat
Wie wonen er nu
Wie woonden er vroeger
Familiegeschiedenissen

Familie Van Rooij-Woutersen

Ruiterstraat 20

 

margot puck anna en lex

Lex van Rooij, Anne van Rooij, Puck van Rooij, Margot Woutersen (20..)

 

Van 1990 tot 2015 woonden op Ruiterstraat 20 Lex van Rooij en Margot Woutersen. Zij hebben twee dochters: Puck en Anne. Zij kochten het huis van Fred en Henny van Zuijdam (de akte passeerde bij notaris Oltmans).

Lex (Alexander Theodorus Maria) van Rooij is geboren op 17-02-1959 in Breda. Hij is docent en afdelingshoofd MBO in Utrecht.

Margot (Margreta Maria) Woutersen is geboren op 24-04-1961 in Maarssen. Zij was docente Engels op het Cambium en sinds 2009 werkt ze in de jeugdzorg. Margot zingt bij ‘Vier’.

Puck van Rooij is geboren op 09-11-1993 in de Ruiterstraat. Zij haalde het HAVO diploma op het Cambium. Ze danst bij de balletschool van Paulette Willemse.

Anna van Rooij is geboren op 09-04-1996 in de Ruiterstraat. Zij haalde ook haar HAVO diploma op het Cambium. Net als haar zus zat ze op ballet. In 2014 danste ze één van de hoofdrollen in de jubileumvoorstellingen van de balletschool in de Poorterij. Ze start dit jaar op de hogeschool voor de kunsten in Tilburg.

Lex en Margot zijn van katholieke huize. De kinderen zijn niet kerkelijk opgevoed. De familie heeft een auto (lang een Volvo stationcar en nu een Golf). Er zijn geen huisdieren.

 

lex acteert op ruiterfeest

Lex van Rooij acteert op het Ruiterstraatfeest van 2006

 

De functie van bakker, slager, groenteboer, melkboer en kruidenier wordt ingenomen door de supermarkt van Albert Heijn. Assies in de Boschstraat is een vast adres. De huisarts van de familie was Paul van Dijk in de Ruiterstraat en nu Rombout van der Meent op de Wielkamp.

Het huis valt onder beschermd stadsgezicht. Het beschikt over 5 kamers (3 slaapkamers), een badkamer (met ligbad en douche), apart toilet. Woonoppervlakte is 123 vierkante meter, inhoud 400 kubieke meter. Er is centrale verwarming, vloerverwarming en een houtkachel.

De tuin ligt op het zuidoosten naast het huis. Tuinoppervlakte is 59 vierkante meter.

 

achterkant tuin ruiterstr20

De tuin naast het huis met uitzicht op de toren van de Sint-Maartenskerk (2014)

 

Het huis werd door Lex en Margot uitgebreid verbouwd en gemoderniseerd. In 1993 werd de hele bovenverdieping gerenoveerd, inclusief leidingen en elektra. In 1998 volgde de grootste verbouwing. De keuken uit de jaren 50, waarin een douche en toilet en een te lage granieten aanrecht, werd uitgebroken en geheel vernieuwd. De douche ging naar de badkamer boven, het toilet naar de gang en aan de keuken werd een serre gebouwd.

 

de keuken met uitzicht tuin

De keuken en serre met uitzicht op de tuin (2014)

 

In 2015 werd het huis verkocht aan Riet Atema en Frank van Straten.

 

 

Bronnen
Gesprekken met Lex van Rooij, maart 2014
Foto’s uit particulier archief familie Van Rooij 2014

 

 

Mei 2017

 

 

2e keer

Ruiterstraat 20 geschilderd door Frans Peeters vanuit het zolderraam van Ruiterstraat 29 in opdracht van Lex van Rooij. Aquarel (1998)