Ruiterstraat
portret van een straat
Wie wonen er nu
Wie woonden er vroeger
Familiegeschiedenissen

Wie wonen er nu

Ruiterstraat 3-5

Vanaf 1996 wonen in Ruiterstraat 5 (oorspronkelijk nummer 3-5) de familie Spronk. Eelco Spronk trouwde in 1969 met Neeltje van der Linden. Zij hebben twee dochters die niet meer thuis wonen maar wel in de Ruiterstraat hebben gewoond. De familie Spronk kocht het huis van de familie Van Empel.

 

neeltje-en-eelco-45-jaar-getrouwd

Neeltje en Eelco 45 jaar getrouwd (2014)

 

Eelco (Eelco Hendrik Arie Gijsbert) Spronk is geboren op 14-05-1946 in Herwijnen. Hij ging naar de HBS in Gorinchem en werkte tot 2002 als zakelijk adviseur bij Amro en ABNAMRO. Daarna was hij parttime accountmanager incasso bij een advocatenkantoor. In 2012 ging hij met pensioen. Hij is sinds 1979 voorzitter van de Stichting Wielersupport Zaltbommelse Renners en sinds 1999 penningmeester van Wieler Toer Club (WTC) Maaswaal. Eelco is niet alleen bestuurlijk actief, hij beoefent ook zelf de wielersport. In 2014 werd hij benoemd tot lid in de Orde van Oranje Nassau. Eelco kreeg de onderscheiding vanwege zijn verdienste voor de nationale en regionale wielersport. Onder zijn leiding zijn vele etappes in de regio verreden.
Hoewel wij geen straatvereniging hebben is Eelco bij activiteiten in de straat de vaste penningmeester.

 

eelco-spronk-op-zijn-fiets

Eelco Spronk op weg voor een trainingsrondje (2012)

 

Neeltje van der Linden is geboren op 22-12-1945 in Zuilichem. Zij volgde de Ulo in Zaltbommel en was daarna werkzaam als secretaresse bij Steenfabrieken Van Lookeren Campagne/Delta Baksteen Unie (kantoor op Molenwal nummer 6). Neeltje was 15 jaar informatrice bij de VVV Zaltbommel. Na opheffing van de VVV is zij tot op heden bestuurslid/coördinator van de Stichting Stadsgidsen Zaltbommel. Tot haar pensionering was ze tevens parttime telefoniste/receptioniste bij de Gemeente Zaltbommel. Ze is geïnteresseerd in kunst en cultuur en doet een cursus kunstgeschiedenis.

Margit (Margit Ellis) is geboren op 11-02-1975. Ze woonde van 1996 tot 1999 in de Ruiterstraat. Ze deed een post-HBO opleiding master coach en werkt als carrière- en lifecoach. Ze woont samen met Henry van Hees, heeft één dochter en woont in Zaltbommel.

Nelleke (Pieternella Eelke) is geboren op 06-05-1977. Ze woonde van 1996 tot 2002 in de Ruiterstraat. Ze studeerde personeelswetenschappen aan de Universiteit van Tilburg. Ze woont samen met Dieter Looyen, heeft een zoon en een dochter en woont in Zaltbommel.

De familie is niet kerkelijk actief (van oorsprong Nederlands Hervormd). Boodschappen doen ze bij Aziz, de Hema, op de markt en bij de supermarkt. Hun huisarts is Froukje Andringa. Zij hebben een hond en hadden altijd een poes.

 

 

Bronnen
Gesprekken met Eelco en Neeltje Spronk. Augustus 2016
Foto’s uit particulier archief familie Spronk. December 2016

 

 

December 2016