Ruiterstraat
portret van een straat
Wie wonen er nu
Wie woonden er vroeger
Familiegeschiedenissen
Achtergronden

Familie Leemans

Ruiterstraat 31

Van 1995 tot 2011 was de familie Leemans (Lambert en Tonnie) eigenaar van Ruiterstraat 31. Zij kochten het pand van de familie Van Oversteeg.
Lambert Leemans, geboren op 29-08-1941, is bij velen in Zaltbommel bekend als Van Miert uit de Boschstraat (nummer 26). Hij had daar vanaf 1975 een winkel (franchise) van de electronica en witgoed keten Van Miert. De familie woonde in de Koningstraat.

 

lambert Leemans

Lambert Leemans (1941)

 

Lambert gebruikte het pand in de Ruiterstraat als opslagplaats voor zijn bedrijf. Ook voerde hij er reparaties uit aan wasmachines, koelkasten en dergelijke. De eerste etage werd verhuurd voor bewoning.
De benedenverdieping was een grote ruimte die vanuit de Ruiterstraat via een garagedeur toegankelijk was. Rechts van de garage deur was een deur die via een trap toegang gaf tot de bovenetage. Op deze verdieping was aan de voorkant een woonkamer, rechts achter was een keuken, links achter de slaapkamer en daar tussenin de wc en de douche. Op de uitbouw aan de achterkant was een platdak met balkon. Er was ook nog een zolder.

 

schets begane grond

Schets van begane grond en eerste verdieping situatie tussen 1998 en 2011

 

De ruimte boven werd, in de periode dat Lambert Leemans de eigenaar was, bewoond door respectievelijk Debbie Banerjee en later Pieter van Spaendonck. Pieter is in 2010 in het pand overleden.

De benedenruimte van Ruiterstraat 31 werd verhuurd aan Wim van der Schaft. Hij had een SRV wagen waarmee hij door de stad reed. Zijn standplaats en opslagplaats was in  Ruiterstraat 31.

In 2011 verkocht de familie Leemans Ruiterstraat 31 aan de in de Ruiterstraat wonende familie Van der Waal.

 

 

Bronnen
Gesprekken met Lambert Leemans. Maart 2015

 

 

Januari 2022