Ruiterstraat
portret van een straat
Wie wonen er nu
Wie woonden er vroeger
Familiegeschiedenissen
Achtergronden

Wie wonen er nu

Ruiterstraat 6

Sinds 2008 woont in Ruiterstraat 6 de familie Van Everdingen. Hans van Everdingen is getrouwd met Madelijn Lourens. Zij hebben drie kinderen, Madelief (2006), Tijn (2008) en Melle (2011). Zij kochten het huis van de familie Van der Waal.

 

Familie van Everdingen met Hans, Tijn, Madelijn, Melle en Madelief (2017)

 

Hans van Everdingen werd op 10-06-1970 geboren in Zaltbommel. Hij is Commercieel Partner en mede-eigenaar van FSV Risk Advisery B.V., een organisatie die opereert op het gebied van Internal Audit and Risk Management voor met name corporate organisaties. Hans is lid van ‘Herensociëteit De Verdraagzaamheid’ in Zaltbommel.

Madelijn is geboren op 28-03 1974 in Amersfoort en vanaf haar derde opgegroeid in Zaltbommel. Na de lagere school (Spelwert) en de Buys Ballot ging ze naar de Hogere Hotelschool in Maastricht. Na haar diplomering werkte ze een aantal jaren bij Schouten Nelissen. Vervolgens startte ze op de PABO in Utrecht waarna ze in 2000 begon als onderwijzeres op de Franciscusschool. Daar werkt ze nog steeds, ze geeft les aan groep drie. Madelijn doet vanaf haar zesde aan ballet op de balletschool van Paulette Willemse. Ook dochter Madelief zit op de balletschool. Van 2007 tot 2015 was Madelijn actief in het Sint-Maartenscomité. Ze maakte onder andere voor alle klassen van de basisschool een Sint-Maartenskist met lesmateriaal over en rond de Sint-Maartensviering.

De familie Van Everdingen maakt bij voorkeur gebruik van de Zaltbommelse middenstand met voorkeur voor de kleine winkels. Ze zijn niet aangesloten bij een kerkgenootschap. Ze hebben geen huisdieren.

 

In 2016 werden hekjes op de stoep aangebracht om de fietsen aan vast te zetten. Op de foto Madelief, Tijn, Melle en Madelijn (foto 2017)

 

De familie Van Everdingen heeft geen structurele wijzigingen aangebracht aan hun huis. Er is veel geïnvesteerd in verbetering van het huis. Zo werd de trapgevel in 2008 gerestaureerd (er werden nieuwe hardstenen dekplaten aangebracht), de raamkozijnen aan de achterzijde van de tweede etage werden vernieuwd en er werden aan voor- en achterzijde achterzetramen geplaatst. Binnenshuis werd de bijkeuken bij de keuken getrokken en er werden apothekerskasten in de ‘kelder’ aangebracht. Op de begane grond lag een eiken houten vloer, op de eerste en tweede etage werd een zelfde vloer aangelegd.

 

Cupido op de trapgevel van Ruiterstraat 6 (foto 2015)

 

Op de stoep is in 2016 hekwerk aangebracht voor het huisvesten en borgen van de fietsen. In 2008 verhuisde ook Cupido mee naar de Ruiterstraat. Het is een huwelijksgeschenk dat Hans en Madelijn kregen op hun trouwdag. Het beeld uit 2007 is één van de vele gootspoken die Zaltbommelse daken herbergen en één van de twee gootspoken in de Ruiterstraat. Cupido sierde eerst het dak van Kerkstraat 11, hun vorige woonhuis.

 

 

Bronnen
Gesprekken met Hans en Madelijn van Everdingen. Mei 2017

 

 

September 2019