Ruiterstraat
portret van een straat
Emmy Verhey
Nelleke Geesink
Hugo van Neck
Frans van den Heuvel
Sven van den Berg

Sven van den Berg

Ruiterstraat 9

Van 1997 tot 2004 woonde in Ruiterstraat 9 Sven van den Berg. Hij is op 24-08-1973 geboren in Zaltbommel. Na een aantal jaren atheneum werkte hij in de dierenspeciaalzaak van zijn ouders in de Waterstraat. Hij besteedde steeds meer tijd aan het maken van muziek. Hij was en is een fervent liefhebber van de wielersport.

 

de Kingsnakes

The Kingsnakes met van links naar rechts: André Dieterman, Sven van den Berg, Arno Vervest en Eric Labadie (2012)

 

Sven heeft geen specifieke muziekopleiding. Hij is gitarist, zanger en speelt mondharmonica. Aanvankelijk (van 1993 tot 1997) speelde hij bij de Blues band ‘Be Careful’. Andere bandleden waren de Bommelaren Hans Heyman, Theo Poort, Hans Bax, Marcel Brienen, Cees Verhoeks, Jan van Maren en Fred Smit. In de tijd dat hij in de Ruiterstraat woonde was hij de zanger van The Kingsnakes. Andere bandleden waren André Dieterman (Zaltbommel), Arno Vervest (Eindhoven) en Eric Labadie (Utrecht). In 2006 verliet hij de groep. Ze traden op in Nederland, België, Duitsland en Luxemburg met optredens onder andere op het North Sea Jazz Festival en het festival in Peer (België). Ze brachten een aantal cd’s uit. In 2008 werden opnames gemaakt  van een liveconcert voor een dvd+cd.

 

King Snakes in Peer (België) (2006 )

 

Sven voelt zich thuis bij Blues, Rock en Country muziek. Zijn favoriete bands en artiesten zijn: The Rolling Stones, Lester Butler, Muddy Waters en Little Walter. Maar ook naar Frankie Miller en Willy DeVille mag hij graag luisteren.

Op dit moment maakt Sven van den Berg deel uit van verschillende formaties: De Zaltbommelse band Bob Charles, Bloostoo (met Rob Roemers), Jeremy and the Groove Breakers en El Camino (Den Haag).

 

 

Bronnen
Gesprekken met Sven van den Berg. Februari 2016
Film: You tube. https://youtu.be/eTSy6Gqqskg

 

 

Mei 2017