Ruiterstraat
portret van een straat

Project Service BV

Hoek Ruiterstraat-Kerkstraat Noord

Van 1985 tot 1989 was Kerkstraat 24 (Hoek Ruiterstraat-Kerkstraat Noord) geen woonhuis maar een showroom voor projectmeubilair. Leo (Karel Leo Hubert) Dubois (1946-1991) was de eigenaar. Hij was getrouwd met Joke Dubois-Verweij (1943). Zij woonden in Hedel.

 

Directeur Leo Dubois bij een bankinterieur dat werd geleverd door het West-Duitse moederbedrijf (1986)

 

Leo Dubois was eigenaar en directeur van Project Service BV, een bedrijf dat inrichtingsadviezen gaf en meubilair leverde aan financiële instellingen en banken. Het meubilair moest aansluiten bij de zich in die tijd snel ontwikkelende automatisering van banken (zie onder ‘Achtergronden’). Het pand in de Kerkstraat werd gebruikt als showroom.

 

Het bedrijf van Dubois had de alleenvertegenwoordiging van producten van de West-Duitse firma Alex Linder. Met dit grote meubelbedrijf op de achtergrond werd de verbouwing van het pand grondig aangepakt (zie onder ‘Bouwgeschiedenis’).

 

Affichering na de verbouwing van 1985

 

Het pand was geheel uitgewoond tijdens de voorgaande verhuur aan een groot aantal buitenlandse werknemers waarvan de meesten werkten bij de Scheepsschroevenfabriek van Van Voorden. Het pand werd Dubois van binnen volledig gestript, de muren werden gestuukt en er werd in het hele gebouw projecttapijt gelegd. De aanbouw aan de achterkant (de serre) werd buiten de verbouwing gelaten. Ook de buitenkant van het pand werd grondig aangepakt.

 

Projectmeubilair in showroom van Kerkstraat 24 (1985)

 

In 1989 verhuisde een deel van het meubelbedrijf van Dubois naar Hedel en werd Kerkstraat 24 verkocht aan Simon en Anneke Klein. De heer Dubois overleed in 1991. Mevrouw Dubois-Verweij woont nog steeds in Hedel.

 

Projectmeubilair in showroom op zolder van Kerkstraat 24 (1985)

 

 

Bronnen
Gesprekken met Mevrouw Dubois-Verwey. Juni 2017

 

 

Oktober 2017