Ruiterstraat
portret van een straat
Wie wonen er nu
Wie woonden er vroeger
Familiegeschiedenissen

Wie wonen er nu

Ruiterstraat 11

Geke Bouwman woont sinds 2011 in Ruiterstraat 11. Zij kocht het huis van de kinderen van Marijke Louwe Kooijmans.

Geke (Geertruida Engelina) Bouwman is op 12-01-1969 geboren in Rhenen en groeide op in Ochten. Na het voortgezet onderwijs deed ze de opleiding fysiotherapie. Vervolgens studeerde ze Sociale Wetenschappen (beleid, organisatie en management van de gezondheidszorg) aan de Universiteit van Utrecht.

 

geke Bouwman 2015

Geke Bouwman (foto2015)

 

Ze trouwde in Würzburg (Dld) in 1997 met Mark de Groot, medisch bioloog. Zij kregen drie kinderen, Berit, Inte en Tjebbe. In 2000 kwam het gezin in Zaltbommel wonen, in de Buitentuin. In 2007 verhuisde Geke in verband met haar scheiding naar de Ketelsteeg. De kinderen woonden voor de helft van de tijd bij Geke en voor de helft van de tijd bij Mark. In 2011 volgde de verhuizing naar de Ruiterstraat.

Geke Bouwman is docent fysiotherapie en geeft trainingen. Ze heeft een eigen bedrijf voor coaching en gezondheidsmanagement. Haar werk bestaat voornamelijk uit het begeleiden van re-integratie en outplacementtrajecten.  M Ttito Fernandez Baca is haar huisarts. Boodschappen doet ze bij Azziz, de Hema en de Albert Heijn.  Ze rijdt in een Volkswagen Cabrio.

Berit de Groot is geboren op 02-05-1998. Ze behaalde haar VWO diploma op het Cambium en studeert psychologie in Utrecht, alwaar ze ook op kamers woont. Ze kan verdienstelijk schilderen. Inte de Groot is geboren op 17-12-1999. Ze ging, net als haar zus en broer, voor lager onderwijs naar de Spelwerd en heeft nu onlangs haar gymnasium B diploma aan het Stedelijk Gymnasium in Den Bosch behaald. Ze gaat voor een jaar naar Amerika om daar te gaan studeren aan het Linfield College (Mc Minnville, Oregon). Tjebbe de Groot is geboren op 28-08-2003. Hij zit in het laatste jaar van de TL opleiding op het Cambium in Zaltbommel. Alle drie de kinderen zitten op hockey.

 

berit, geke en rest van de familie ruiterstraat 11

Van links naar rechts Berit, Geke, Inte en Tjebbe (2012)

 

In de tijd dat Geke en de kinderen in de Ruiterstraat wonen zijn er geen structurele veranderingen in het huis aangebracht. Alleen op de tweede verdieping heeft de zolder gipswanden gekregen waardoor een extra slaapruimte is gecreëerd. Ook in de tuin zijn geen wijzigingen aangebracht.

 

 

Bronnen
Gesprekken met Geke Bouwman. Juli 2016
Foto’s uit familiearchief Geke Bouwman

 

 

Juli 2018