Ruiterstraat
portret van een straat

Nieuws

Er gebeurt van alles in de Ruiterstraat. Soms zijn we goed op de hoogte maar vaak missen we relevante informatie. In deze rubriek worden nieuwsfeiten geplaatst en nieuwe bewoners voorgesteld, veranderingen met parkeren of een straatborrel gemeld. Maar er kan ook worden aangegeven dat iemand ziek is of een hulpje kan gebruiken in de tuin. Kortom alle informatie die belangrijk is voor de bewoners en alles wat het plezierig wonen in de straat verbetert, is welkom.

De wonderlamp

18-03-2019

De balletschool van Paulette Willemse nodigt je uit voor een vrolijke familievoorstelling over ‘De Wonderlamp’. Alle dansvormen van de balletschool zijn in het verhaal samengebracht. ‘De Wonderlamp’ is een variatie op het bekende sprookje van Aladdin en de Wonderlamp.

Voorstellingen zijn op vrijdag 5 en zaterdag 6 april (middag en een avond voorstelling) in de Poorterij. Kaarten zijn te bestellen via   reserveren@paulettewillemse.nl

Tijdelijk in de straat

28-02-2019

Sinds november 2018 wonen Diana van der Kolk en haar dochter Isabel in Ruiterstraat 37. Ze wonen er in afwachting van hun nieuwe huis, dat nog gebouwd wordt. Diana van der Kolk is op 19 september 1978 in Zaltbommel geboren. Ze woonde tot voor kort in de Nonnenstraat. Diana is leerkracht in Meteren, maar start in mei op de Franciscusschool in Zaltbommel. Ze houdt van koken, lezen en fotografie.
Isabel van der Kolk is geboren op 27 juni 2013. Ze zit op de Franciscusschool in groep 2. Isabel zit op ballet bij Paulette Wilemse. Diana en Isabel hebben twee katten.

Leontine onderscheiden

23-02-2019

Vorige week ontving onze straatgenoot Leontine van Hooft een internationale onderscheiding: de Global NGO Leadership & Excellence Award. Zij ontving de prijs voor het werk dat zij en Leon doen met hun bedrijf de Green Dream Foundation (zie op de website onder bedrijven en organisaties). Met community building en innovatieve ideeën ontwikkelen zij toerisme-laboratoria die kunnen uitgroeien tot zelfstandig opererende organisaties. Leontine ontving de prijs in Mumbay (India).

Nieuwe bewoner

16-02-2019

Sinds augustus 2018 woont in Ruiterstraat 1 (beneden), Felix van den Bosch. Hij is op 26 juni 2000 in Utrecht geboren. Zijn vader was tot voor kort burgemeester van Zaltbommel.  Afgelopen zomer is het gezin van den Bosch verhuisd naar Eefde.

Felix studeert sinds deze zomer bedrijfskunde op de Hogeschool in Utrecht. Het was moeilijk om daar een kamer te vinden. Bovendien voetbalt hij bij Nivo Sparta en staat op de nominatie om in het eerste elftal te gaan spelen. Hij reist met de trein op en neer naar Utrecht.

Nieuwsbrief 5

11-01-2019

Op vrijdagavond is bij alle bewoners de laatste Nieuwsbrief in de bus gestopt. Natuurlijk wordt er in de Nieuwsbrief stilgestaan bij het overlijden van Hans. Ook de Nieuwjaarsborrel stond in het teken van het verlies van deze prominente straatgenoot. Door de schaduw van  het verdriet was het een bijzondere bijeenkomst. De foto’s van die avond zijn zojuist op de website geplaatst. Ze zijn te vinden in het fotoboek van deze website.

Nieuwjaarsborrel

26-12-2018

Paulette en Hans waren samen ingespeeld op het organiseren van de jaarlijkse nieuwjaarsborrel. Dit jaar zal Hans er helaas niet meer bij zijn. Paulette wordt, ook door de voorstelling in de Poorterij op tweede kerstdag, door zoveel zaken in beslag genomen dat uitnodigingen voor de kerstborrel er even bij inschieten. Vandaar alvast dit bericht met de datum van de nieuwjaarsborrel. Jullie krijgen van Paulette nog een echte uitnodiging. De datum voor de borrel is: donderdag 3 januari vanaf 17.00 uur.

Groen voor Kerst

18-12-2018

Ook deze dagen bepalen twee grote kerstbomen traditioneel het beeld van de Ruiterstraat. Binnen heeft vrijwel iedereen al een kerstboom staan. Wil je zelf nog kerststukjes maken of je huis met groen versieren dan kun je bij Paul en Hanneke gratis en vrijwel onbeperkt kerstgroen halen. Het ligt op stapeltjes in de tuin. Je kunt gewoon aanbellen.

De straat rouwt om Hans

30-11-2018

De straat rouwt om het verlies van Hans Metsers. Zijn plotselinge dood heeft ons allemaal geschokt. Hans is gisteren (28 november) in besloten kring gecremeerd. De straat heeft met condoleances en bloemen afscheid genomen van onze prominente straatgenoot.

Wij wensen Paulette, Emma, Klaas, Matthijs en Sara sterkte om zonder Hans de toekomst vorm te geven. Waar nodig willen wij er graag voor jullie zijn.

Kijk in fotoboek

30-11-2018

De fotograaf van de website, Rob Schröder, heeft weer een prachtige serie foto’s van het Sintemaartensfeest gemaakt. In het jaar dat Zwarte Piet sterk ter discussie staat blijft Sint Maarten ongekend populair in de Ruiterstraat. Met 400 snoepjes voor elk zingend kind haal je de avond niet. Bijna alle bewoners zaten en stonden weer bij hun voordeur om de kinderen te verwelkomen. Sint Maarten is dit jaar verjongd: Henk Hermsen heeft zijn functie overgedragen aan zijn zoon Jan.

Hugo van Neck overleden

08-11-2018

Op 3 november is onze oud-straatgenoot Hugo van Neck overleden. Hij was sinds de zomer ziek. Hugo woonde van 1975 tot 2007 in Ruiterstraat 14. Daar werd ook zijn zoon Mischa geboren. Hij was een zeer getalenteerd pianist en zijn muziek was vaak in de straat te horen. Sinds 2007 woonde Hugo in Waalwijk. Daar had hij een ruimte voor kleine pianoconcerten. Voor zijn leven en muziek verwijs ik graag naar Hugo Neck op deze website.

We wensen Mischa, Hugo’s broer en vrienden sterkte bij het verwerken van het verlies.

Feest van Sintemaarten

05-11-2018

Aanstaande zondag is het weer 11 november, het grote feest van Sint Maarten. Het feest is zoals elk jaar niet alleen in de kerk maar vooral in de straten van Zaltbommel. De Ruiterstraat toont zich op deze dag op zijn mooist. Daarom de vraag aan alle Ruiterstraatbewoners de straat vanaf vier uur autovrij te maken, vlaggen uit te hangen, kaarsen/lampionnen en herfstversieringen voor het raam, vuurkorven op straat en voor de kinderen iets lekkers. Het is natuurlijk ook leuk wanneer er iets is voor de volwassenen: warme wijn, poffertjes, erwtensoep, gepofte kastanjes. Alles wat de feestvreugde vergroot is welkom.

Boek Jan Schouten

02-11-2018

Onze straatgenoot, Jan Schouten, schreef  ‘Liefje, waarom loop je zo hard?’ Het is zijn derde boek. Deze keer geen dikke roman maar een boek met korte verhaaltjes, schetsen, sixword-stories en espresso-stories. Espresso-stories zijn verhalen van hooguit 25 woorden en sixword-stories behoeft geen nadere uitleg. Eén verhaal gaat over de Ruiterstraat. Lees het op pagina 23.

Het boek is uitgegeven bij Van Gennep en De Contentbouwers. Te koop in de boekhandel voor 9,99 euro.

 

Fotoreportage

23-09-2018

Rob Schröder, de fotograaf van de Ruiterstraatwebsite, maakte een fotoreportage van de zomerborrel eind augustus bij Paul en Hanneke. Het was zoals elk jaar, een zeer geanimeerde avond waar vrijwel alle bewoners (inclusief de kinderen) van de straat aanwezig waren. Iedereen kon kennismaken met de nieuwe bewoners Emma Metsers en Steven van Maris. De foto’s zijn te vinden in het fotoboek van deze website. Traditiegetrouw werd er een groepsfoto gemaakt.

Emma weer terug in de straat

26-08-2018

Emma Metsers is geboren in de Ruiterstraat. Na een periode buiten Zaltbommel keert zij terug op haar geboortegrond en huis. Emma en haar man Steven van Maris kopen het ouderlijk huis, nummer 23 en 25. Tevens wordt met de familie Metsers nummer 27 gehuurd. Er zullen nog enkele verbouwingen plaats gaan vinden.

Emmy Verhey festival

26-08-2018

Het Emmy Verhey festival is dit jaar op 7,8 en 9 september 2018. Locatie Gasthuiskapel en Poorterij.  Het festival staat in het teken van klassieke muziek. Dit jaar heeft Emmy ervoor gekozen om met name jonge, talentvolle musici een podium te bieden wat een verrassend en afwisselend programma tot resultaat heeft.
Ook dit jaar is er een Kinderfestival in Theater De Poorterij. Emmy Verhey vertelt een speciaal voor het festival geschreven verhaal dat muzikaal begeleid wordt door kinderen. Meer informatie: emmyverheyfestival.nl

Nieuwe bewoners

15-08-2018

Sinds februari 2018 wordt het appartement op de eerste etage van Ruiterstraat 1 bewoond door Adrian Zoltan Schiszler en Anasztázia Ságvári. Ze huren het appartement van Joep en Antoinette Veltman uit Bruchem. Adrian en Anasztázia komen uit de Hongaarse stad Kaposvár en wonen respectievelijk 4 en 2 jaar in Nederland.
Adrian spreekt redelijk Nederlands. Anasztázia spreekt geen Nederlands. Beiden werken ze in een vleesverwerkingsbedrijf in Roosendaal. Adrian is teamleider in het bedrijf en Anasztázia is er inpakster.

Zomerborrel 2018

20-07-2018

Traditiegetrouw is er na de grote vakantie voor Ruiterstraatbewoners weer de zomerborrel bij Paul en Hanneke. De datum is zondag 26 augustus om 19.00 uur. Uiteraard zijn ook de kinderen welkom. Zoals elk jaar is er een kleine expositie van een kunstenaar uit de straat. Carly Edens heeft prachtig werk in keramiek en brons. Het is te zien tijdens de borrel.  Fijn als iedereen weer komt. Laat even weten als je er niet bij kan zijn.

Studio te huur

13-07-2018

Het vroegere kunstwinkeltje  van Marijke Venner (begane grond Ruiterstraat 1) staat te huur. Het is omgebouwd door de nieuwe eigenaars (Joep en Antoinette Laeven-Veltman) tot een studio. De oppervlakte bedraagt 30 m2. De indeling ziet er als volgt uit: een halletje met garderobe, een toilet, een keukenblok (met kookplaat, afzuigkap en koelkast), douche, inloopkast, openslaande deuren met een zitje op de stoep van de Ruiterstraat. De huur bedraagt 500 euro (exclusief energiekosten).

Privé gegevens

10-07-2018

Er is volop discussie over de privacy-wetgeving. De regels gelden ook voor de website van de Ruiterstraat. Elke bewoner heeft deze week het volgende bericht gekregen: Graag wil ik vragen nog eens naar de gegevens te kijken die over jullie op de website staan. Indertijd hebben jullie daarmee ingestemd maar mogelijk is je mening veranderd. Mochten er passages zijn die je  liever veranderd ziet, laat dat  even weten. Wij passen dan de tekst aan naar jullie wensen.

Gefeliciteerd!

14-06-2018

Drie bewoners van de Ruiterstraat zijn geslaagd voor hun eindexamen. Inte de Groot, Anne Benschop en Iris Benschop zijn geslaagd voor het Gymnasium B. Inte gaat voor een jaar in Amerika (Linfield college, Mc Minnville, Oregon) studeren. Anne en Iris hebben beiden hun examen cum laude gehaald. Ze gaan geneeskunde studeren in respectievelijk Utrecht en Rotterdam. Proficiat alle drie.

Hoe ziet je dak er uit?

16-04-2018

Hoe ziet mijn huis er uit aan de bovenkant? De fotograaf van de website heeft alle daken van de Ruiterstraat in beeld gebracht. Hij heeft gefotografeerd vanuit dakgoten, dakramen en vanaf de toren. Er zijn allerlei soorten daken, goten en schoorstenen. In het menu kun je klikken op ‘Daken van de Ruiterstraat‘ en je eigen dak opzoeken. Veel plezier.

Ruiterstraat Nieuwsbrief 3

17-03-2018

Ruiterstraat Nieuwsbrief nummer 3 is uit. Als het goed is heeft elk Ruiterstraathuishouden plus Han en Carly Edens een exemplaar in de bus gekregen. Aanvankelijk was het de bedoeling om de Nieuwsbrief digitaal te versturen maar omdat niet iedereen even handig is met internet is de keuze voor papier gemaakt. Bovendien is het leuk om nog post in je brievenbus te krijgen. Aanmerkingen en suggesties met betrekking tot de Nieuwsbrief zijn welkom.

Statistische gegevens over de Ruiterstraat

12-03-2018

Wilt u weten hoeveel mensen er in de Ruiterstraat wonen? Is het een jonge straat of wonen er voornamelijk oude mensen? Wat voor gezinnen woonden er in 1968 en in 1918?  Hadden die honderd jaar geleden een andere samenstelling dan nu? Hoe lang blijven mensen eigenlijk wonen in deze straat en hoe verhoudt zich dat met de rest van de stad? Dit en veel meer gegevens zijn in prachtige tabellen uitgewerkt in ‘Statistische gegevens over de Ruiterstraat‘. De informatie is afkomstig van de bewonerslijst. Dit is een lijst met bijna 2000 mensen (en hun gegevens) die ooit in de Ruiterstraat hebben gewoond.

Meiden Magazine

07-02-2018

De Balletschool in de Ruiterstraat vormde zaterdag het decor voor een foto-stripverhaal voor het tijdschrift ‘Meiden Magazine’. De strip gaat over klassiek ballet, twee hartsvriendinnen, een verstuikte enkel en een dansauditie.  Er waren hoofdrollen voor Jet van Glabbeek, Nienke Busker en Wikje Trimbos. Er zijn behalve in de balletschool opnames gemaakt in de straat, bij de meisjes thuis en in de stad. Paulette had in het verhaal een rol als jurylid. Het Meiden Magazine met daarin de strip ligt vanaf 6 maart in de winkels.

Atelier van Marijke

31-01-2018

Het atelier waar Marijke Venner (Ruiterstraat 1) tot voor kort schildercursussen gaf en schilderspullen verkocht is verhuisd naar de hoek van de Ruiterstraat en de Boschstraat. Daardoor is er veel meer ruimte gekomen voor de winkelfunctie. Iedereen kan zich aanmelden voor een cursus.
De ruimte in de Ruiterstraat op de begane grond is te huur. Het is geschikt als atelier of kantoorruimte. De huurprijs bedraagt 450 euro per maand.

 

Riet Atema exposeert

10-01-2018

Riet Atema (Ruiterstraat 20) exposeert tot 19 februari in Museum Meermanno in den Haag. In het kader van een wedstrijd van de Stichting Handboekbinden stuurde zij twee handgebonden miniatuurboekjes (7 bij 5 centimeter) in. De tekst van de boekjes is een Engelse vertaling uit de bundel ‘De engel van Amsterdam’ van Geert Mak. Alle voor de wedstrijd ingestuurde miniatuurboekjes zijn te zien op de tentoonstelling.

Vaas op sokkel

10-01-2018

Aan de voortuin van Ruiterstraat 14 is afgelopen weken een opvallend element toegevoegd. Met een kraan is een grote vaas en sokkel in het midden van de tuin geplaatst. De klassiek uitgevoerde vaas (replica) heeft een diameter van een meter en is gemaakt van zandsteen. De sokkel heeft een hoogte van 95 centimeter. Het totaal weegt ruim 600 kilo. De vaas is een sieraad voor tuin en straat.

Kijk in het fotoboek

05-01-2018

De nieuwjaarsborrel bij Hans en Paulette was een geanimeerde bijeenkomst van bewoners uit de Ruiterstraat. Zoals elk jaar was de ambiance fantastisch en de door Paulette zelf gemaakte schotels waren van topniveau. Er werd gezellig gepraat en halverwege de bijeenkomst werd er een groepsfoto gemaakt. Deze en andere foto’s die door Rob Schröder gemaakt zijn op die avond zijn te zien in het fotoboek op de website.

UItnodiging

21-12-2017

De inmiddels traditionele Nieuwjaarsborrel bij Paulette en Hans is op woensdag 3 januari om 17.00. Rond die tijd worden de kaarsjes in de kerstboom aangestoken. Altijd staat er een emmer  water klaar. Iedereen in de Ruiterstraat heeft een kaart gekregen met de uitnodiging voor deze sfeervolle bijeenkomst.

‘De Verbindingh’

17-12-2017

Misschien heb je het al opgemerkt. Het huis op de hoek van de Ruiterstraat en de Boschstraat heeft een naam gekregen. ‘De Verbindingh’. Leontine en Leon leggen uit: ‘De Verbindingh’ is een fysieke plaats in Zaltbommel waar aan de keukentafel thema’s besproken worden die gaan over duurzaamheid. Het is een plek waar mensen elkaar ontmoeten. Jongelui van alle achtergronden en culturen. De ‘Verbindingh’ is ook de thuisbasis van GreenDreamCompany, waar vanuit ditzelfde gedachtegoed programma’s ontwikkeld worden voor de sector Wellbeing.

Het is het tweede huis (Ruiterstraat 10 heet ‘Asklepion’) in de straat dat een naam draagt. Het is waardevol om je huis een naam te geven. Het laat iets zien van de geschiedenis van het huis en het geeft een beeld van het huis en haar bewoners.

Kerstgroen voor bewoners Ruiterstraat

05-12-2017

Bij Paul en Hanneke kunnen bewoners van de Ruiterstraat gratis groen voor versiering tijdens de kerst ophalen. Er is hulst met bessen, bloeiende hedera, dieffenbachia, pijpkruid, laurier en vele andere mooie takken. Het ligt in stapeltjes in de tuin. Je kunt gewoon aanbellen.

Foto’s Sint Maartensfeest

28-11-2017

Het was weer een prachtig feest op 11 november. Een autovrije straat met vlaggen en vuren vormde het imponerende decor voor honderden kinderen. Er waren 1400 kinderen en ouders in de kerk. De brandweer liet daarna geen mensen meer toe. Rob Schröder heeft weer prachtige foto’s gemaakt zowel in de kerk als in de straat. Ze zijn te zien in het fotoboek op deze website.

Sintemaarten

30-10-2017

Op zaterdag 11 november vieren we weer groots het feest van Sint Maarten. We proberen onze straat op zijn mooist te presenteren aan de kinderen. Het is fijn wanneer alle auto’s rond vier uur uit de straat zijn. Met kaarsen, vuren, lampionnen en herfstversieringen wordt het een prachtig feest. Erwtensoep, warme wijn, gepofte kastanjes, poffertjes houdt ook de ouders op de been. De fotograaf zal weer foto’s maken.

Ruiterstraat 1

09-10-2017

De bewoners van deze straat hebben  informatie gekregen over de verkoop van Ruiterstraat 1. Dat is het huis waarin beneden het schilderswinkeltje van Marijke Venner is gevestigd. Op de eerste etage is een appartement. Leon van Rijckevorsel en Leontien van Hooft zijn de eigenaren. Zij bieden de bewoners van de straat als eersten de gelegenheid om interesse te tonen. Mocht je belangstelling hebben dan kun je met hen contact opnemen. Na de verkoop verhuist Marijke met atelier en winkel naar het winkeltje op de hoek van de Ruiterstraat en de Boschstraat.

Huis van Henk

03-10-2017

Het huis waar Henk van de Heuvel heeft gewoond (Ruiterstraat 27) wordt op dit moment verbouwd. De tuin wordt uitgegraven, er wordt een nieuwe keuken geplaatst en andere ruimtes worden gerenoveerd. Het huis is gekocht door de  familie Burhenne uit de Thorbeckestraat. De vader van mevrouw Burhenne voert de verbouwing uit. Na de renovatie wordt het huis verhuurd.

Emmy Verhey kinderfestival

16-09-2017

Op zaterdag 23 september is er het Emmy Verhey kinderfestival in de Poorterij. Emmy Verhey leest ‘De gelukkige Olifant’ voor, een spannend verhaal van Youp van’t Hek. Bezoekertjes tussen de 4 en 9 jaar worden uitgenodigd om op het toneel mee te dansen. De muziek wordt verzorgd door jeugdorkest Senta. De voorstellingen zijn 14.00 en 16.00 uur. Reserveren op: evkinderfestival@gmail.com

Gezellige borrel

04-09-2017

De jaarlijkse straatborrel op 3 september was druk bezocht. Bijna iedereen was er. Het was een prachtige avond waardoor iedereen de avond op de grens van huis en tuin of helemaal buiten doorbracht. De twee nieuwe bewoners werden verwelkomd en Anneke Klein toonde haar prachtige stoffen. Traditioneel werd er een groepsfoto gemaakt. De foto is over 14 dagen te zien in het fotoboek op de website.

Werk van Anneke Klein

22-08-2017

Op de straatborrel van 3 september worden niet alleen de nieuwe bewoners in de straat voorgesteld. Net als vorig jaar, toen Riet Atema haar boekbind-kunst toonde, kun je deze keer kennismaken met het werk van Anneke Klein. In haar atelier op de hoek van de Ruiterstraat maakt zij op ambachtelijke manier handgeweven stoffen. Het zijn exclusieve stoffen voor shawls en kleding. Tijdens de borrel laat zij een aantal van de stoffen zien en geeft desgevraagd uitleg bij haar werk.

Nieuw in de straat

02-08-2017

Hennie Timmer woont sinds kort in Ruiterstraat 37. Ze is op 30-10-1968 geboren in Nieuwaal. Vanaf haar huwelijk in 1992 woonde ze in Kerkwijk. Ze heeft twee kinderen Larissa en Joeri.

Hennie werkte 26 jaar bij de Rabobank als cliëntadviseur. Sinds kort is ze medewerker commerciële binnendienst bij Van Kessel en Hypotheken in Geldermalsen. Ze kent Zaltbommel van haar werk bij de bank en van het winkelen. Ze is vrijwilliger bij de Zonnebloem.

Zomerborrel

27-07-2017

Op zondag 3 september vanaf 19.00  uur is het weer tijd voor de jaarlijkse  straatborrel bij Paul en Hanneke van Dijk. Iedereen in de Ruiterstraat is van harte welkom voor thee, koffie en een borrel. Het is een mooi moment om even bij te praten en kennis te maken met Corry de Rooij, de nieuwe bewoner van Ruiterstraat 9. Mogelijk zijn ook de nieuwe bewoners van Ruiterstraat 27 aanwezig.

Ruiterstraat Nieuwsbrief

27-07-2017

Komende maand verschijnt de eerste Ruiterstraat Nieuwsbrief. Het is de bedoeling dat de Nieuwsbrief elk seizoen (4 keer per jaar) aan alle bewoners digitaal wordt toegestuurd. Omdat niet alle bewoners daar gebruik van kunnen maken wordt de Nieuwsbrief ook op papier thuis bezorgd. Behalve Actualiteiten in en rond de straat zal er ook verwezen worden naar bezienswaardige onderwerpen op de website www.ruiterstraat.nl  Er is plaats voor discussies rond onderwerpen als een gezamenlijke Straatapp en collectieve initiatieven rond schone energie.

Mutaties in de straat

27-07-2017

De twee huizen die te koop stonden, Ruiterstraat 9 en 27, zijn inmiddels verkocht. Corry de Rooij wordt de nieuwe bewoner van het huis (nummer 9) van Wim van der Veer en Margot Woutersen. Ook Ruiterstraat 37 is weer verhuurd.  Het winkeltje op de hoek van de Ruiterstraat en de Boschstraat is te huur als multifunctionele (bedrijfs)ruimte. Voor informatie bel Léon van Rijckevorsel: 06-51569622

Ruiterstraat 37 te huur

10-06-2017

Sinds kort is Ruiterstraat 37 te huur. Het is een huis met een binnenplaats. Boven de eerste verdieping is een ruime bewoonbare zolderverdieping. Voor inlichtingen moet je zijn bij Simon en Anneke Klein. Voor een indruk van het huis kun je kijken op deze website onder ‘Bouwgeschiedenis Ruiterstraat 37’.

Open week Balletschool

10-06-2017

Van 12 t/m 17 juni is de jaarlijkse Open Week van de Balletschool van Paulette Willemse. Iedereen kan  komen kijken bij de verschillende danslessen. Er zijn demonstratielessen, mee-doe-lessen & workshops. Het is altijd een gezellige drukbezochte week.
Het is  heel erg leuk om naar een open les te kijken. Je ziet  wat de leerlingen allemaal leren tijdens de les, maar ook hoeveel oefening en voorbereiding er achter een optreden zit. Ook kun je tijdens zo´n open les de individuele vooruitgang van elke leerling zien.

 

Gadgets in de Ruiterstraat

07-06-2017

Gadgets zijn bijzondere dingetjes, unieke voorwerpen,  exclusieve cadeautjes. Wat zijn de snuisterijen van de Ruiterstraat? Wat biedt deze straat aan originele accessoires? Om de verrassingen van de straat te benadrukken zijn een aantal gadgets uitgelicht. Kijk in het menu onder ‘Straat’ of typ het in in de zoekrubriek.

 

Belle en het Beest

02-04-2017

Wij waren zaterdag in de Poorterij en zagen het sprookjesballet ‘Belle en het Beest’  waarin ook de allerjongste leerlingen op het podium staan. We hebben van de eerste tot de laatste minuut genoten van het verhaal, de dans en de passie waarmee het ballet werd uitgevoerd. Het geheel straalde een grote professionaliteit uit.  Onze straatgenoot Marc Jansen speelde een prachtige rol in het sprookje. Na de pauze stond de Messiah op het programma, uitgevoerd door de volwassen balletleerlingen. Ook dat was genieten. We mogen in de Ruiterstraat trots zijn op de balletschool.

Het gedicht

20-03-2017

Wie langs de Gasthuiskapel loopt kan het niet ontgaan. Een imposant gedicht op de muur verwijst naar de gouden vaan  op het dak van de kapel die een ode wil zijn voor de prachtige vioolklanken in onze straten. De dichter van dit 14 regelig vers is onze straatgenoot Arnold de Vries Robbé. We mogen blij zijn met de welluidende klanken en de poëtische teksten.

Voorstelling Balletschool

09-03-2017

De jaarlijkse voorstelling van balletschool Paulette Willemse is op vrijdag 31 maart om 19.30 uur en op zaterdag 1 april om 14.30 en 19.30 uur in de Poorterij. Uitgevoerd worden:  Messiah en Belle en het Beest. Kaarten kunnen worden gereserveerd via reserveren@paulettewillemse.nl  Meer informatie www.paulettewillemse.nl

Vertrek Wim en Margot

06-02-2017

Wim van der Veer en Margot Woutersen verlaten de Ruiterstraat. Na zijn afscheid van het Cambiumcollege is Wim op 1 augustus 2016 gestart  als rector van het Leonardo college in Leiden.
Na een periode van door de week wonen in Leiden en het weekend in Zaltbommel hebben Wim en Margot een huis gekocht in Boskoop.
Ze verhuizen in juni en hun huis is verkocht (voorlopig koopcontract is getekend).

Nieuw boek Leontine

12-01-2017

Leontine van Hooft (hoek Ruiterstraat-Boschstraat) heeft een tweede boek geschreven over Ubuntu. De titel is “De weg naar bruto mondiaal geluk” Het boek werd op 16 december onder grote belangstelling gepresenteerd in de Gasthuiskapel. Ubuntu is een Afrikaanse filosofie waarin verbondenheid en humaniteit centraal staan. Het boek is een pleidooi voor het ‘wij denken’, een gedachte die veel kan opleveren in een wereld die steeds meer uitgaat van het ‘ ik-denken’.

Ruiterstraat 27 te koop

12-01-2017

Het huis waar Henk van de Heuvel woonde (Ruiterstraat 27) staat te koop bij makelaar van Kessel en Smit. De broers van Henk hebben het prachtig opgeleverd. De vraagprijs van het huis is 269.000 euro k.k. Foto’s en videobeelden zijn te zien op funda  http://www.funda.nl/koop/zaltbommel/huis-49090119-ruiterstraat-27/

Een gelukkig Nieuwjaar toegewenst

10-01-2017

Op 5 januari vond de traditionele Nieuwjaarsborrel weer plaats bij Hans en Paulette. Onder de boom met echte kaarsjes in een ambiance die tot de verbeelding sprak, wensten de bewoners van de Ruiterstraat elkaar een gelukkig Nieuwjaar toe.  Dat het weer een bijzondere bijeenkomst was wijzen de foto’s van Rob Schröder uit.  Een selectie uit de gemaakte foto’s en de groepsfoto is te zien in het fotoboek op de website.

Ruiterwinkel in wording

29-12-2016

Ruiterwinkel  is een plek, een digitaal prikbord, waar bewoners van de Ruiterstraat gebruik kunnen maken van elkaars diensten, hulp, talenten en gereedschappen. Voor meer informatie zie de laatste bijdrage in het Archief.
Een goede naam voor het project is nog niet gevonden. Eén van onze straatgenoten is bezig een app te maken. Graag jullie ideeën en reacties.

Foto ‘s van Sint Maarten 2016

13-11-2016

De foto’s van Sint Maarten 2016 zijn  te bekijken onder fotoboek Sint Maartenfeest. Het was weer een zeer geslaagde avond. Er werd uitbundig gevlagd in de straat, veel vuurkorven, mooie versieringen op de stoep en geen enkele auto in de straat. Bij vrijwel elke deur van de Ruiterstraat werden de kinderen gastvrij onthaald. Ook de kleumende ouders werden niet vergeten (erwtensoep en warme wijn).

Feest van het delen

08-11-2016

Op vrijdag 11 november is er weer het grote feest van Sint Maarten. Dit jaar is er op vele plekken in de stad extra aandacht voor Sint Maarten omdat hij 1700 jaar geleden werd geboren. Zo wordt voor de kinderen op school het delen van de mantel van Sint Maarten in verband gebracht met mantelzorg. Hier in de straat wordt het feest natuurlijk ook weer groots gevierd als het kan in een autovrije straat. Voor de tweede keer in de carrière van Sint Maarten komt hij te paard, met er omheen de vele zwervertjes, door de Ruiterstraat. Met kaarsen, vlaggen, vuurkorven, drankjes en hapjes voor de ouders en niet te vergeten het lekkers voor de zingende kinderen, wordt onze straat weer een oogstrelend plaatje.

Verduurzaming Ruiterstraat

29-10-2016

Op dinsdag 15 november organiseert het Duurzame Energie Café (Gemeente Zaltbommel) een avond over Verduurzaming monumentale panden in de binnenstad. Aangezien er bij bewoners van onze straat ideeën bestaan over het gezamelijk organiseren van onze energievoorziening, is dit een mooie gelegenheid om te zien of wij kunnen aansluiten bij plannen van de Gemeente. De vergadering begint om half acht en wordt gehouden in de Roos. Aanmelden kan via  jnefkens@zaltbommel.nl

Onbenoemde penningmeester

12-10-2016

Omdat iedereen in de straat zoveel geld gedoneerd heeft voor bloemen bij het afscheid van Henk van de Heuvel is er geld over. Dit overgebleven bedrag is ingeleverd bij Eelco Spronk. Hoewel hij nooit als zodanig is benoemd is hij de schatbewaarder van de straat. Hij beheert nog een aantal kleine bedragen die resteerden na gezamenlijke straatactiviteiten.

Henk van den Heuvel overleden

24-09-2016

Afgelopen nacht is Henk van den Heuvel in zijn slaap overleden. Henk hoorde bij de Ruiterstraat. Hij woonde vanaf  zijn tweede jaar in Ruiterstraat 27 en groeide er met zijn vijf broers op.
Onder meer door  zijn werk bij de Doe het Zelf winkel van Boudewijn was hij een bekende Bommelaar. Iedereen in de straat kende Henk. Hij was een graag geziene bewoner, geliefd bij iedereen. Henk is 69 jaar geworden.
Zie voor een uitgebreid portret Henk van den Heuvel op de website van de Ruiterstraat

Het was leuk

29-08-2016

De traditionele zomerborrel van de straat was zeer gezellig. Niet alleen door het mooie weer, de grote opkomst, de nieuwe straatbewoner, de expositie van Gerard Menken (een vroegere bewoner van de Ruiterstraat) maar ook door de presentatie van de boekbindkunst van Riet Atema van Ruiterstraat 20. De foto’s van de avond staan eind september op de website inclusief de zeer geslaagde groepsfoto. Met dank aan fotograaf Rob Schroder.

Expositie in Ruiterstraat 10

27-08-2016

Op 27 en 28 augustus is er bij Paul en Hanneke van Dijk in Ruiterstraat 10 een expositie van het werk van  Gerard Menken (1919-2004).  Deze schilder woonde en werkte van 1949 tot 1959 in Ruiterstraat 10. De expositie is een onderdeel van een grotere tentoonstelling van het werk van Menken in ‘De Verdraagzaamheid’, de Sint Maartenskerk  en in het Stadskasteel. Kunsthistoricus Roland Gieles loopt met belangstellenden  mee langs de verschillende locaties.

Emmy Verhey festival

27-08-2016

Op 9, 10 en 11 september is er weer het Emmy Verhey festival. Het festival staat in het teken van klassieke muziek en draagt de naam van violiste Emmy Verhey. Dat is niet zonder reden. Zij krijgt immers ieder jaar carte blanche wat betreft de programmering en het uitnodigen van musici.
De entree is gratis.  Het festival vindt plaats in de Gasthuiskapel te Zaltbommel. Op 24 september volgt nog  een speciaal kinderevenement  in theater De Poorterij in Zaltbommel.

Straatborrel

01-08-2016

Op zondag 28 augustus van 19.00 tot 21.00 uur is er weer een straatborrel bij Paul en Hanneke van Dijk. Iedereen in de Ruiterstraat is van harte welkom voor thee, koffie en een borrel. Het is een mooi moment om even bij te praten en kennis te maken met, Carl van Meeteren, de nieuwe bewoner van Ruiterstraat 7. Riet Atema (Ruiterstraat 20) zal producten van haar boekbindkunst laten zien.

Plastic afval

01-08-2016

Afval wordt in de Bommelerwaard beter gescheiden aangeleverd dan elders in Nederland. Dat is mooi. Sinds gisteren is de straat verrijkt met een plasticzakkenkapstok. Een ring met haken rond een lantaarnpaal. Aan de haken kunnen zakken met plasticafval worden gehangen. De ring is te vinden bij de lantaarnpaal voor Ruiterstraat 29. Overigens is één kapstok een beetje weinig voor een hele straat.

Proficiat Berit

18-06-2016

Berit de Groot, de dochter van Geke Bouwman (Ruiterstraat 11) is geslaagd voor haar VWO-examen. Berit gaat lekker vakantie vieren en in september in Amsterdam geneeskunde (UVA) studeren. Gefeliciteerd Berit en veel plezier.

Emma neemt het over

14-06-2016

Na meer dan veertig jaar neemt Emma de taak over van haar moeder. Emma wordt het eerste aanspreekpunt van Dansschool Paulette Willemse.  Paulette Willemse en haar dansschool zijn een begrip voor de hele regio en ver daarbuiten. De school telt meer dan 300 leerlingen. De grote lijnen van de dansschool blijven gelijk. Zo is er de komende week weer een open week waar iedereen kan komen kijken en meedoen. www.paulettewillemse.nl

Ruiterstraat 37 is weer verhuurd

02-05-2016

Ruiterstraat 37 is weer verhuurd sinds 2 mei 2016. De nieuwe bewoner is Jean Paul Krijgsman. De vroegere bewoners Hans Versluis, Olga Willemse en hun drie dochters (met al die gezellige kinderfietsjes voor de deur) zijn vertrokken naar Werkendam. Daarna heeft er nog heel kort Brita Laagland gewoond. Ook zij is naar elders verhuisd.

Kinderen in de Ruiterstraat

13-02-2016

Er staat een mooi verhaal op de website over kinderen in de Ruiterstraat. Het gaat over vier generaties kinderen, vanaf de kinderen die opgroeiden tussen de eerste en de tweede wereldoorlog tot aan de kinderen van nu.  Speelden protestante kinderen wel met katholieke kinderen en hoe zat het met arm en rijk? Veel nu bekende volwassenen en ouderen komen voorbij in de verhalen over kinderen in de Ruiterstraat. U vindt het verhaal in de linker menubalk onder ‘Straat’.

Feestelijke bijeenkomst

30-12-2015

De jaarlijkse Nieuwjaarsborrel bij Hans en Paulette was dit jaar al op 30 december. Onder de kerstboom met echte kaarsjes waren alle bewoners van de Ruiterstraat weer uitgenodigd om alvast een toast uit te brengen op het nieuwe jaar.  Er was ook gelegenheid kennis te maken met een tijdelijke bewoner van de straat, Brita Laagland. Zij woont op nummer 37. Hans en Paulette, het was weer een prachtige ambiance. Bedankt namens alle bewoners.

 

Kerstgroen voor bewoners Ruiterstraat

16-12-2015

Bij Paul en Hanneke kunnen bewoners van de Ruiterstraat gratis groen voor versiering tijdens de kerst ophalen. Er is hulst met bessen, bloeiende hedera, dieffenbachia, pijpkruid, laurier en vele andere mooie takken. Het ligt in stapeltjes in de tuin. Je kunt gewoon aanbellen.

Heilige op bezoek

15-11-2015

Voor het eerst in de geschiedenis heeft Sint Maarten een bezoek gebracht aan de Ruiterstraat. Op 11 november 2015 kwam Sint Maarten te paard door de straat, op weg naar het stadhuis. Later trokken honderden kinderen de stad in om hun liedjes te zingen aan de deuren. Het snoep dat ze verzamelden werd naar de Sint Maartenskerk gebracht om het met anderen te delen. Foto’s van het feest in de Ruiterstraat vindt u in het fotoboek op de website.

Sinte Maarten

07-11-2015

Woensdag 11 november is het weer feest in de straat. Sinte Maarten. Lampionnen,kaarsen, vlaggen, pompoenen, vuurkorven, soep, gepofte kastanjes, warme wijn, poffertjes. Het draagt allemaal bij aan het jaarlijks feest van het delen. Dit jaar is er extra reden om de straat er mooi uit te laten zien. Voor het eerst komt Sint Maarten zelf met zijn paard en optocht door de straat (omstreeks 18.00 uur).

De straat autovrij maken voor deze middag en avond (tot 20.00 uur) is mogelijk het grootste cadeau aan Sint Maarten en de honderden kinderen die straks komen zingen. Wanneer iedereen voor zijn/haar huis de parkeerders in de gaten houdt dan moet het weer gaan lukken

Nieuwe roman van Jan Schouten

01-10-2015

Op 29 september 2015 presenteerde Jan Schouten in de Verkadefabriek in den Bosch zijn nieuwe boek ‘De aanjagers’. Deze tweede roman van Jan is een aangrijpend psychologisch verhaal, over liefde en verraad, schuld en verantwoordelijkheid, die zich afspeelt tegen de achtergrond van het naoorlogse Nederland. Leuk voor ons is dat het boek zich voor een deel is gesitueerd in Zaltbommel en dat de hoofdpersoon, Maria, zelfs woont in de Ruiterstraat (nummer 55). Leuk om te lezen. Bij Kaasjager ligt een stapel.

Het was een spetterende avond waar Jan werd geinterviewd over zijn schrijverschap en voorlas uit zijn boek.

Gezellige straatborrel

27-08-2015

Afgelopen zondag (23 augustus) was er weer een zomerborrel voor Ruiterstraatbewoners. Het was goed om kennis te maken met de nieuwe bewoners  van Ruiterstraat 20, Riet (Maria) Atema en Frank van Straten. Er werd nog gezongen door een koortje dat wekelijks oefent in de Ruiterstraat. Het was weer leuk om elkaar te spreken.

Zomerborrel met zang

04-08-2015

Op zondag 23 augustus van 19.00 tot 21.00 uur is er weer een koffie en borrel voor de bewoners van de Ruiterstraat bij Paul en Hanneke van Dijk. De borrel wordt feestelijk opgeluisterd door het dameskoor Cantadora. Zij zullen een tweetal nummers voor ons zingen. Sinds enige tijd oefent het koor in Ruiterstraat 10. We hopen dat jullie weer even tijd hebben om te komen.

Vriendelijke groet, Paul en Hanneke

De vlag uit voor Carmen

13-06-2015

Carmen de Vries, dochter van André en Jolanda de Vries, is geslaagd voor haar Havo diploma op het Cambium college in Zaltbommel. Carmen gaat na de zomervakantie naar de Avans Hogeschool in den Bosch voor de opleiding verpleegkunde. Gefeliciteerd Carmen!!

Wim van der Veer stopt

30-04-2015

Onze straatgenoot Wim van der Veer stopt na de zomervakantie als rector van het Cambium College. Hij heeft nog geen nieuwe baan maar vindt dat het goed is dat de school na dertien jaar een nieuwe rector krijgt. Het is beter voor een organisatie dat er na zo’n lange tijd weer verse inbreng komt. In het Brabants dagblad zegt Wim dat hij misschien zijn oude baan als wiskundeleraar weer oppakt.

Anemoon van Dijk trouwt

11-04-2015

Op vrijdag 17 april trouwt Anemoon van Dijk (dochter van Paul en Hanneke) met Geert Rozema.  Ze trouwen in Utrecht, het buffet en het feest zullen plaats vinden in de Ruiterstraat. Iedereen heeft van Anemoon een briefje in de bus gekregen waarin ze aangeeft  de overlast voor de buurt zoveel mogelijk te zullen  beperken. Het feest (en de muziek) zal tot 01.00 uur duren. Mocht u toch overlast ervaren laat het even weten.

Jong voetbaltalent

20-03-2015

Op facebook zag ik een bericht van trotse ouders  in de Ruiterstraat: wij zijn heel blij voor onze mooie voetbalfanaat.  Jonas gaat volgend jaar spelen voor Brabant United Onder 10. Hij is zo gek op voetbal dat de tranen in onze ogensprongen bij het zien van zijn blijdschap over het goede nieuws. Wat zal hij genieten de komende tijd.

 

Carnaval

18-02-2015

Zaterdag trok de carnavalsoptocht door de stad. Het was een drukte van
belang in de Boschstraat en op de Markt. De Ruiterstraat blijft altijd heerlijk in de luwte. Toch was ook in de optocht de straat in beeld, getuige deze foto.

Nieuwe bewoners

13-02-2015

Lex van Rooij, Margot Woutersen en hun dochters Puck en Anne zijn verhuisd. Nieuwe bewoners van Ruiterstraat 20 zijn Riet (Maria) Atema en Frank van Straten. Zij hebben geen kinderen. Hiervoor woonden ze in Brakel waardoor ze niet onbekend zijn in en met Zaltbommel. In Brakel hadden ze een boekbind- en boekrestauratie bedrijfje. In de Ruiterstraat gaan ze met pensioen.

Nieuwjaarsborrel

13-01-2015

De jaarlijkse nieuwjaarsborrel voor de straat bij Hans en Paulette Metsers was weer bijzonder sfeervol en geanimeerd. Paulette had de meest heerlijke hapjes gemaakt en Hans zorgde voor de drankjes. Een  prachtige start voor het nieuwe jaar.

De gebeurtenissen bij Charlie Hebdo in Parijs veroorzaakten de dagen daarna een mentale dreun die ons bij zal blijven.  Laten wij onze bijzondere straat koesteren en hopen dat deze zinloze strijd stopt.

De foto’s, waaronder de groepsfoto, zijn te vinden in het fotoboek van de website.

Gratis kerstgroen

13-12-2014

Bewoners van de Ruiterstraat kunnen gratis groen voor het maken van kerstversieringen thuis of op school halen bij Paul en Hanneke van Dijk. Er is keuze uit zo’n 15 soorten groen en organisch decoratiemateriaal (takken, stengels, uitgebloeide bloemen e.d).   Bel even aan of reageer op deze website. Wij wensen jullie  plezierige kerstdagen toe.

Archeologisch onderzoek in de straat

11-12-2014

Tijdens de verbouwing van Ruiterstraat 8 is er archeologisch onderzoek gedaan direct achter het huis. Er is gegraven tot op een diepte van 3 meter. De oudste laag dateert uit de Karolingische tijd (van het jaar 800 tot het jaar 1000). Uit de voorlopige resultaten wordt geconcludeerd dat er bewoning was op die plaats en dat die bewoning onderdeel uitmaakte van de Karolingische kern van Zaltbommel. Er werden scherven gevonden uit de volle middeleeuwen en uit de Karolingische tijd. Verder werden er delen van spijkers, gewichtjes, zeisen, messen, munten, delen van een schoen en houtresten van bebouwing gevonden  allemaal wijzend  op een bewoningsgeschiedenis  van meer dan 1000 jaar.

Kerstvoorstelling

30-11-2014

Balletschool Paulette Willemse heeft op vrijdag 26 december (om 12.00 en om 15.00 uur ) een kerstvoorstelling, ‘La Boutique Fantastique’ .Het is een bijzonder kerstsprookje voor het hele gezin.  Kaarten kosten 13 euro en zijn verkrijgbaar via de kassalijn 0418-681888 of kassa@poorterij.nl

Sintemaarten

03-11-2014

Dinsdag 11 november is het weer feest in de straat. Lampionnen, vlaggen, vuurkorven, soep, gepofte kastanjes, warme wijn, poffertjes. Het draagt allemaal bij aan het jaarlijks feest van het delen.

De straat autovrij maken voor een middag en aan avond (tot 20.00 uur) is mogelijk het grootste cadeau aan Sint Maarten en de honderden kinderen die straks komen zingen. Het moet weer gaan lukken.

Anastasia kampioen tennis 2014

22-09-2014

Anastasia Novikova (Ruiterstraat 19-21) is opnieuw tennis kampioene geworden bij de dames enkel van de Zaltbommelse Tennis Vereniging. Afgelopen zondag  won ze in de finale van de Zaltbommelse clubkampioensschappen van Anouk van Hoek. Ook bij de dames dubbel werd zij  samen met Sabine Honen kampioene.

Werkzaamheden in de straat

21-09-2014

Bij Edwin en Donja van der Waal is er vanaf 19 september een verbouwing waarbij door de firma Goesten uit Kerkdriel een tuinkamer en kelder wordt gerealiseerd. De werktijden zijn van 7.30 tot 17.00. Tussen deze tijden kan er sprake zijn van enige overlast in de straat.

 

Straatborrel Ruiterstraat

15-08-2014

Hanneke en Paul nodigen jullie weer uit voor de straatborrel. Op zondag 21 september tussen 19.00 en 21.00 uur zijn alle bewoners uit de straat weer welkom op  Ruiterstraat 10. Er is koffie en een drankje

We kunnen kennis maken met Arnold en Froukje de Vries Robbé,  nieuwe bewoners op de hoek Ruiterstraat-Kerkstraat. Laat je even weten als je niet komt?  Dat kan via deze website of via paularievandijk@gmail.com

Roeien met de Ruiterstraat

13-08-2014

Geke Bouwman (Ruiterstraat 11) heeft het initiatief genomen om met een Ruiterstraatteam mee te doen aan de bungee-roeiwedstrijd die wordt gehouden in de Bommelweek op 6 september. Het evenement wordt georganiseerd door de Rotary, Better old days en de Lions en is bedoeld om geld te verzamelen voor de ouderen in de Bommelerwaard.

Het gaat om 20 roeiteams van elk 7 mensen die met elkaar de strijd aangaan voor de langste run aan een heus bungee-elastiek. Elk team zorgt voor 250 euro aan sponsorgeld. Als bewoner van de Ruiterstraat kun je meedoen met de wedstrijd, maar je kunt ook je bijdrage leveren om te sponsoren.   Je kunt je opgeven bij Geke Ruiterstraat 11 Tel 06-44157333

Ruiterstraat 20 te koop

07-07-2014

Lex van Rooij en Margot Woutersen verkopen hun huis op Ruiterstraat 20. Het huis met zadeldak heeft een woonoppervlakte van 123 vierkante meter en een tuin van 59 vierkante meter en telt drie slaapkamers  Het staat te koop voor 398.000 euro.

Balletschool Paulette Willemse 40 jaar!

25-05-2014

De Ruiterstraat is misschien wel het meest bekend door de balletschool van Paulette Willemse. De school  bestaat dit jaar veertig jaar.  De Poorterij had vier uitverkochte voorstellingen bij de jubileumuitvoering vorige maand.  Rianneke Mees van het Brabants Dagblad had op 22 mei een interview met Paulette. Je vindt het onder kunst en cultuur.  Op een later moment zal er op website uitgebreide informatie zijn over de balletschool.

Donja zingt

12-05-2014

Aanstaande zondag 18 mei zingt Donja van der Waal met het Zaltbommels Kamerkoor het concert Memento Cantate. Het concert is  in de Maartenskerk en begint om half vier. Kaarten kunnen gereserveerd worden via: zaltbommelskamerkoor@gmail.com of via telefoonnummer 0418-513602. Donja vindt het leuk als je komt.

Lid in de Orde van Oranje Nassau

26-04-2014

Onze straatgenoot Eelco Spronk is benoemd tot lid in de Orde van Oranje Nassau. Eelco kreeg de onderscheiding vanwege zijn verdienste voor de nationale en regionale wielersport. Onder zijn leiding zijn vele etappes in de regio verreden. Overigens is hij ook zelf een actief wielrenner. Onze oud-straatgenoot Ronald Groen (vader van Donja) kreeg dezelfde versierselen opgespeld door burgemeester van den Bosch. Hij heeft zich ingezet voor het Zaltbommels Kamerkoor, de Rotary en Societeit De Verdraagzaamheid.

Klooster in de Ruiterstraat

25-04-2014

Er is een groot verhaal over de tijd van de nonnen in de Ruiterstraat. Met prachtige foto’s afkomstig uit het archief  ‘Erfgoed Kloosterleven’ in Sint Agatha. Verder bestaat vanaf vandaag de mogelijkheid om u aan te melden voor een nieuwsbrief. U wordt dan geattendeerd op nieuws en nieuwe bijdragen op deze website. Kijk daarvoor links onderaan in het menu en geef uw email adres door dan wordt u op de hoogte gehouden

Filmpjes en verhalen

28-03-2014

Er staan in het fotoboek op deze site een aantal prachtige films over de Ruiterstraat tijdens de vestingstedendagen. De films zijn gemaakt door Frans van den Heuvel junior (geboren in de Ruiterstraat) en zijn niet eerder vertoond. Verder zijn er nieuwe familiegeschiedenissen over de familie van Sermond, de familie van Alphen, Frans en Trees Peeters, de familie Vinck en de familie van Maren. Ook onder kunstenaars en musici zijn nieuwe mensen toegevoegd. Er is in overleg met Frans Peeters een verhaal gemaakt over Galerie 1632

Verhalen over families Rombeek en van Wijnen

18-02-2014

Er zijn nieuwe verhalen over bekende families in de straat.  De eerste bijdrage gaat over de groentewinkel van Rombeek. Het is een verhaal over vier generaties die zorgden voor groenten en fruit van hoge kwaliteit. Kijk onder ‘Winkels en bedrijven‘.  De familie Rombeek woonde vanaf 1940 in de straat. Uitgebreide informatie alleen over de familie vind je onder ‘Mensen’ dan op ‘hoek Ruiterstraat/Boschstraat’  klikken en vervolgens klikken op ‘Familiegeschiedenissen‘.  Eenzelfde bijdrage is er over de familie van Wijnen die van1953 tot 1983 het beheer had van het centraal gebouw. Klik op ‘Mensen’ dan op Ruiterstraat23/25 en vervolgens op Familiegeschiedenissen.

Elise

04-02-2014

Elise is de jongste bewoner van de Ruiterstraat. Ze is geboren op 28 januari in het Jeroen Bosch Ziekenhuis. Anastasia Novikova en Andrei Miriitskii zijn de trotse ouders. Moeder en dochter verblijven nog in het ziekenhuis maar alles gaat voorspoedig. Hartelijke felicitaties!!

Portret van fotografen

17-01-2014

Cees van Winden (2)Rob Schröder (2)Voor ruiterstraatonline maken twee fotografen opnamen van de straat. Gevels, stoepen, deuren, deurknoppen, planten op de stoep, daklijsten zijn hun aandachtspunten.Hiernaast ziet u de koppen van Cees van Winden en Rob Schröder. Zij proberen verschillende facetten van de straat in beeld te brengen. Mocht u bezwaar hebben tegen bepaalde portrettering laat het dan weten, niemand moet zich iets opgedrongen voelen.

Nieuwe bewoners

07-01-2014

De bewoners van Ruiterstraat 7, Bart Hermsen en Machteld Caminada, zijn dit weekend weer voor een aantal jaren naar Mexico vertrokken. Ook tussen 2005 en 2012 woonden en werkten ze in Mexico, Bart als consultant en Machteld als expat voor een bedrijf in medische producten. De nieuwe bewoners zijn Gerben en Mari Carmen Caminada. Welkom in de Ruiterstraat.

Website goed bekeken

07-01-2014

De website ruiterstraatonline is vier dagen in bedrijf. Straatbewoners reageren enthousiast. Er werden tot gisteren  121 bezoekers geteld. Niet te geloven. De geluidsopnamen van de interviews bleken geblokkeerd. Dat euvel is inmiddels verholpen. Alles op de website is in concept opgenomen. Wanneer u onjuistheden leest of zaken aantreft waar u bezwaar tegen heeft is het goed om dat door te geven. Suggesties en informatie over de  straat  zijn uiteraard van harte welkom.