Ruiterstraat
portret van een straat
Wie wonen er nu
Wie woonden er vroeger
Familiegeschiedenissen
Achtergronden

Wie wonen er nu

Ruiterstraat 14

Sinds 2008 wordt Ruiterstraat 14 bewoond door Simone Kleinlooh en Manfred Laros. Zij kochten het huis van Gerard van Rossum die er zelf niet woonde. Het huis werd voor 2008 verhuurd.
Manfred Laros werd in 1976 geboren in Den Bosch. Na de middelbare school volgde hij verschillende boekhoudkundige opleidingen. In 1998 werd hij financieel manager bij FC Den Bosch. Later vervulde hij gelijksoortige management- en directiefuncties bij RBC Roosendaal en Sparta Rotterdam. Zijn huidige functie is directeur van voetbalclub Sparta Rotterdam.

Van jongs af aan was Manfred een getalenteerde voetballer. Hij voetbalde bij Wilhelmina Den Bosch en bij Vlijmense Boys. Nog steeds is hij actief in de voetbalsport bij een recreantenteam van VV Nieuwkuijk.
Via FC Den Bosch leerde hij Rick van Aalst en Theo Teelen kennen. Zo belandde hij in Zaltbommel en maakte kennis met Simone Kleinlooh met wie hij sinds 2008 in de Ruiterstraat woont.

Na aankoop van Ruiterstraat 14 heeft hij het huis (en tuin) van onder tot boven gerestaureerd. Naast aannemer Nico de Bont uit Nieuwkuijk stopte hij er met zijn broer en zijn vader zo’n 10.000 manuren in. In 2015 was het, na 7 jaar verbouwen, klaar.

Simone Kleinlooh werd geboren in Nijmegen. De eerste 10 jaar van haar leven groeide ze op in Ghana en Ivoorkust. Daarna verhuisde de familie naar Tuijl en volgde Simone middelbaar onderwijs aan de Buys Ballot en balletlessen bij de Balletschool van Paulette Willemse in de Ruiterstraat. Na de middelbare school ging ze naar de dansacademie in Amsterdam en Arnhem.
In 1986 ging Simone samenwonen met de pianist Hugo van Neck in Ruiterstraat 14. Zij startte een balletschool op de eerste etage. Er waren toen dus twee balletscholen tegenover elkaar.
Op 24-05-1990 werd haar zoon Mischa geboren. In 1994 stopte de relatie met Hugo en werd haar balletschool verplaatst naar Fitline in de Gamersestraat.

Simone was inmiddels professioneel show- en jazzdanseres. In 1998 voltooide ze de masteropleiding danstherapie Codarts in Rotterdam en vanaf die tijd heeft ze een eigen therapiepraktijk. In 2011 werd haar balletschool, na 25 jaar, overgenomen door Mees Heijman en Debbie van Dongen.
De praktijkruimte voor danstherapie bevindt zich op de eerste etage van Ruiterstraat 14. Naast haar werk als danstherapeut geeft ze les aan de Hogeschool – Faculteit Gezondheidszorg – voor Creatieve therapie in Heerlen en aan de Hogeschool voor de Kunsten in Rotterdam. Recent geeft ze in onder andere China en Amerika voordrachten, gastcolleges en workshops danstherapie.

 

 

Bronnen
Gesprekken met Simone Kleinlooh en Manfred Laros. Oktober 2015
Foto uit particulier archief van Simone Kleinlooh en Manfred Laros

 

 

Januari 2018